Osigurali drugo mjesto u grupi A

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore završila je rutinski posao sa Slovacima, uz oscilaciju u drugoj četvrtini, u 2. kolu grupe A šampionata Evrope. Novim bodovima naš tim osigurao je drugo mjesto, a za direktan plasman među osam odlučivaće u petak sa Italijom koja je danas favorit protiv Gruzije.

Izabranici selektora Vladimira Gojkovića golgeterski su bili raspoloženi (18:10), ali su kao na premijeri sa Gruzijom dozvolili autsajderu serijom 4:0, za tri minuta, da izjednače na 5:5. Slovaci su ozbiljno prijetili, ali su se se naši igrači trgnuli kod 6:6 i mini serijom 3:0 stigli do viška od od tri gola. U nastavku meča rival je postigao samo gol u trećoj četvrtini u kojoj je naš tim djelovao najubjedljivije (6:1). Posljednjih osam minuta bio je samo lakši trening za naše vaterpoliste.

Najefikasniji sa pet golova bio je Konstantin Averka, tri je dao Dušan Matković, a po dva su postigli Marko Mršić, Vlado Popadić, Miroslav Perković, Aleksa Ukropina i Marko Petković.

Za današnji meč selektor Gojković odmarao je Vasilija Radovića i Dušana Banićevića, a šansu su dobili Mršić i Jovan Vujović.

Prvenstvo se nastavlja već danas a kladjenje uzivo na sve mečeve dostupno je na označenom linku.

Leave a Reply