Din: Više je grešaka bilo na štetu Crne Gore

Predsjednik Rukometnog saveza Rumunije, bivši sudija, o ,,spornoj” utakmici glavne faze EP sa ,,lavicama”.

Jedna od kontroverznijih utakmica Evropskog prvenstva odigrana je u Skoplju, tvrdili su rumunski mediji nakon poraza njihove reprezentacije od Crne Gore u glavnoj rundi EP. ,,Lavice” su ovom pobjedom izborile polufinale, a Rumunkama je nada uništena isto kao i mnogim rumunskim fanovima koji su kroz dosta dobrih kvota polagali nade u njihovu pobjedu.

Utakmica je kasnije izazvala lavinu reakcija među rukometašicama, koje je podržala i javnost. Rukimetašice ove reprezentacije su imale ideju da u posljednjem meču na šampionatu izađu sa majicama – sa porukom protesta i bunta…

A onda se oglasio predsjednk Rukometnog saveza Rumunije, inače bivši sudija.

Uradili smo svoj posao, razgovarali sa skoro svim relevantnim faktorima u EHF-u. Situacija je očigledna, ali previše je reći da je to bila krađa. Nije bilo krađe, samo je bilo jako loše suđenje – rekao je u televizijskom intervjuu predsednik rumunskog saveza Kontantin Din.

A onda je Din nastavio da priča o toj utakmici, a ono što je izgovorio izazvalo je negodovanje i najavu nekih igračica (nezvanično) da više neće nastupati za nacionalni tim.

– Mogu da kažem da se odlično razumijem u suđenje. Ako dobro analizirate meč, vidjećete da ima grešaka na obje strane. Ako hoćete moje objektivno mišljenje, više je grešaka bilo na štetu Crne Gore – kazao je predsjednik RS Rumunije.

Krenula je peticija za njegovu smjenu…

Leave a Reply